Dnes otvorené 09:00 - 12:00, pohotovosť po tel. dohovore na partnerskej klinike Primavet v Rači do 24:00. Po polnoci len hospitalizované zvieratá.

+421902812000

Prípad z kliniky: Linda a zápal zvukovodu

Prípad z kliniky: Linda a zápal zvukovodu

Zápal vonkajšieho zvukovodu je jedným z najbežnejších ochorení, ktoré neminie počas života snáď ani jedného z našich domácich miláčikov.

Aj Linda k nám na kliniku prišla práve so zapálenými uškami. Po ošetrení sme jej naordinovali osurniu. Ide o adaptabilný gél do uší, ktorý sa pacientovi podáva raz za týždeň. Výhodou tohto lieku je, že nie je potrebné čistiť psíkovi ušká.
 

Viac o tomto zdravotnom probléme...

Medzi primárne faktory vzniku zápalu sú napr. parazity ušný svrab, osiny, alergie, atopia, imunitné ochorenia, seborea a iné. Medzi sekundárne faktory radíme baktérie alebo kvasinky. Možné príznaky ako rozpoznať zápal sú napr. trasenie hlavou, svrbenie – zvieratko má snahu si ucho škriabať často až do krvi, opuch, začervenanie ušnice, zvýšená tvorba ušného mazu, nepríjemný zápach, naklonenie hlavy na postihnutú stranu, apatia, znížený apetít, poruchy pohybu a rovnováhy, citlivosť na dotyk.

Starostlivosť o domácich miláčikov určite netreba podceniť. Je potrebné dbať na pravidelnú prevenciu, nakoľko sa môžu vyskytnúť u zvieratka zdravotné problémy, ktoré nie sú na prvý pohľad až také viditeľné. Ak vaše zvieratko prejavuje určité príznaky zápalu uší, je nutné aby ste navštívili veterinárneho lekára, čo v najskoršom čase.