Dnes otvorené 08:00 - 19:00, pohotovosť po tel. dohovore na partnerskej klinike Primavet v Rači do 24:00. Po polnoci len hospitalizované zvieratá.

+421902812000

Vyšetrenie zvukovodu

Vyšetrenie zvukovodu

Psík podstúpil vyšetrenie zvukovodu z dôvodu podozrenia na prítomnosť cudzieho telesa - osina. Na dané vyšetrenie využívame u nás na klinike prístroj nazývaný videootoskop.

V tomto období sa mnohí naši štvornohí kamaráti nevyhnú incidentu s osinou, ktorú možno spozorovať ihneď, ale zároveň aj po niekoľkých dňoch. Zvieratko pociťuje diskomfort, neustále trasie hlavou, prípadne sa vytvorí zápal zvukovodu, ktorý je bolestivý.  V lepších prípadoch, kým osina nezasiahne ušný bubienok, sa po jej výbere nasadí terapia na stabilizáciu zvukovodu, avšak v horšom prípade, keď nastane tzv. perforácia bubienka je nutné nasadenie aj celkovej liečby, aby sme zabránili vzniku zápalu stredného ucha. V takýchto prípadoch treba rátať, že terapia môže trvať aj niekoľko týždňov. Preto je nutné aby sa takýto stav nepodceňoval a navštívili ste vášho veterinárneho lekára čo v najskoršom čase.