Dnes otvorené 08:00 - 19:00, pohotovosť po tel. dohovore na partnerskej klinike Primavet v Rači do 24:00. Po polnoci len hospitalizované zvieratá.

+421902812000

Kryptorchizmus - dedičné ochorenie psíkov

Kryptorchizmus - dedičné ochorenie psíkov

Je to dedičné ochorenie u psov, kedy im jeden alebo oba semenníky nezostúpia do mieškov. Chovné psy by mali byť vyradení z chovu, pretože je tam vysoká genetická dedičnosť.

Nielen z genetickej stránky je to nebezpečné, ale aj kvôli zdraviu Vášho psíka. Semenníky potrebujú nižšiu teplotu okolia, ako je teplota tela, preto ak sú v brušnej dutine, môžu sa patologicky meniť. Najlepším riešením nezostúpeného semenníka/semenníkov je chirurgické odstránenie-kastrácia.

Majiteľka Sunnyho sa k nám prišla poradiť ohľadom nezostúpených semenníkov u jej skoro 2-ročného psíka. Odporučili sme jej chirurgické odstránenie semenníkov, ktoré sa nachádzali v brušnej dutine. Vysvetlili sme jej, že je to najlepšie riešenie, hlavne kým je jej miláčik ešte mladý. Majiteľka súhlasila, dohodli sme sa na najbližší možný termín. Operácia prebehla bez komplikácii, kedže Sunny je mladý a zdravý psík. Pooperačnú starostlivosť majiteľka zvládla na jednotku a o dva týždne sme vybrali stehy a Sunny aj zabudol, že sa s ním niečo dialo.