Dnes otvorené 08:00 - 19:00, pohotovosť po tel. dohovore na partnerskej klinike Primavet v Rači do 24:00. Po polnoci len hospitalizované zvieratá.

+421902812000

Zvieratká v krutých mrazoch

Zvieratká v krutých mrazoch

Základné rady, ako im uľahčiť mrazivé dni. V týchto dňoch nás informujú média o nadchádzajúcich silných mrazoch so snehovou pokrývkou.

Čo je na tom pravdy uvíme. Každopádne takéto nárazové ochladenie môže byť veľkým problémom aj pre vaše zvieratká.

Bohužiaľ drsnou zimou budú trpieť nielen zvieratá opustené, stratené, túlajúce sa po uliciach, ale aj tie, ktoré svojich majiteľov majú. Ide predovšetkým o mačky a psíkov chovaných na dvoroch a v záhradách, ktoré sú často uväznené na krátkych reťaziach a chýba im aj to najzákladnejšie vybavenie – zateplená búda, kvalitné krmivo a čerstvá voda.

Ak psia búda nie je permanentne zateplená, svojmu štvornohému priaťeľovi pomôžete tým, že mu poskytnete staré deky, koberec, ktoré budú lepšie izolovať teplo. V prípade ozaj extrémnych mrazov prichýľte psíčka aspoň počas noci do domu, pomôže aj garáž. Niektoré plemená nemôžu byť ustajňované počas krutých mrazov vonku vôbec! (ratlík, boxer,doberman, ridgeback)

Dohliadnite na stály prísun čerstvej pitnej vody niekoľko krát denne. Zamrznutá voda sa nedá piť a požieranie snehu tiež nie je ideálne pre zdravie psíka.

A nezabudnite, že s plným bruškom a vo dvojici sa lepšie prečká aj nepríjemná mrazivá noc. Podvýživený, alebo hladujúci psík sa veľmi ťažko môže ubrániť podchladeniu. Cez zimné obdobie sú vhodné granule s vyšším obsahom tuku. A vo dvojici, myslené v tesnom kontakte s iným psíčkom mačičkou vyžarujúcim teplo sa tiež chladná noc prečká lepšie.