Dnes otvorené 09:00 - 14:00, pohotovosť po tel. dohovore na partnerskej klinike Primavet v Rači do 24:00. Po polnoci len hospitalizované zvieratá.

+421902812000

Volá sa Sašo a je to zriedkavý kocúrí frajer

Volá sa Sašo a je to zriedkavý kocúrí frajer

Na Slovensku je ich údajne len niekoľko (z tejto čisto bielej farebnej mutácie). Preto sme považovali kocúra menom Sašo za vzácnu návštevu.

Je to pôvabná malá až stredne veľká mačka so srsťou bez podsady, ktorá sa jej pri pohybe ligoce. Ak ste hádali, že ide o Tureckú angorskú mačka, tak ste hádali správne... Chová sa vo všetkých farbách okrem orientálnych odtieňov. Biele mačky s modrými očami sa môžu narodiť čiastočne alebo úplne hluché. Príčinou je porucha génu pre farbu. Angorské mačky sa z Turecka prvýkrát dostali do Francúzska a Veľkej Británie v 17. storočí, ale až v polovici 19. storočia si chovatelia uvedomili rozdiel medzi týmto plemenom a dlhosrstými mačkámi z Perzie a Ruska. Začiatkom 20. storočia viedlo kríženie s inými dlhosrstými mačkami k vyhynutia plemena mimo Turecka. Turecká angorská mačka bola údajne zachránená len vďaka chovateľskému pogramu ankarskej ZOO. Chovatelia zo Švédska, Veľkej Británie a USA po druhej svetovej vojne doviezli angorské mačky z Turecka, kde je toto plemeno chránené a založili uspešný chovateľský program.