Dnes otvorené 08:00 - 19:00, pohotovosť po tel. dohovore na partnerskej klinike Primavet v Rači do 24:00. Po polnoci len hospitalizované zvieratá.

+421902812000

Vyšetrenie krvi

Vyšetrenie krvi

Naša klinika disponuje hematologickým aj biochemickým analyzátorom krvi, ktorý nám pomáha diagnostikovať stav krvi našich pacientov.

Využívame ich hlavne v prípadoch, keď potrebujeme poznať hodnoty parametrov čo najrýchlejšie.
 
Hematologický analyzátor - analyzuje 12 resp. až 18 rôznych parametrov vrátane 3 histogramov. Slúži nám na určenie počtu bielych, červených krviniek a krvných doštičiek. Toto je dôležité pre posúdenie typu a závažnosti prebiehajúceho ochorenia, pre určenie nedostatku červených krviniek tzv. anémie a pre včasné odhalenie porúch zrážanlivosti krvi.
 
Biochemický analyzátor - nám umožňuje stanovenie 17 parametrov v krvi, sére alebo plazme pomocou testovacích prúžkov. Umožňuje nám diagnostikovať / odhaliť v priebehu niekoľkých minút skryté, či už klinicky sa prejavujúce ochorenie vnútorných orgánov, a to predovšetkým obličiek a pečene. Je dôležité podotknúť, že základné vyšetrenie krvi je jedno z najdôležitejších preventívnych vyšetrení, ktoré by mali vaši zvierací miláčikovia pravidelne podstúpiť. Cieľom vyšetrenia je včas rozpoznať rizikové faktory ochorení.